News

19.PROSINCE NECHOĎTE DO LESA

today5. 12. 2022 11

Pozadí
share close

Přemnožená divoká prasata se pohybují čím dál blíž obydleným oblastem. Tato problematika se týká i Vratislavic. Radnice problém komunikuje s místními myslivci. Regulace přemnožené černé zvěře se bude řešit jejím odstřelem, a to 19. prosince. Kritické oblasti budou označené bezpečnostními prvky. V rámci bezpečnosti a zdárného průběhu akce proto radnice žádá občany, aby v tento den vynechali procházky do okolních lesů.

V Jablonci kvůli přemnoženým divočákům platí zákaz vstupu do lesů už teď, a to v nočních hodinách až do konce února. Od šesté večerní do šesté ranní bude probíhat odlov prasat v lokalitách Srnčí důl, Rádlo a Prosečský hřeben.  Myslivci potřebují uzavřenou honitbu, aby mohli bezpečně stavy černé zvěře snížit. Na omezení upozorňují informační tabule a lidé by je měli ve vlastním zájmu respektovat.

Odborníci radí, že pokud na svých procházkách divočáka potkáte, zachovejte klid a nechte prasatům prostor pro útěk.

Napsal: David Jelínek

Předchozí příspěvek

News

STROM PŘÁNÍ NA NÁDVOŘÍ LIBERECKÉ RADNICE

Oblíbený Strom přání, který letos už pošestnácté ozdobí svými přáníčky děti, je letos v předvánočním čase opět přístupný široké veřejnosti na nádvoří liberecké radnice. Děti mohou u stromečku zanechat na lístečku ručně napsané tajné přání, které se jim pak může vyplnit. Ze všech lístků vylosuje vedení města přibližně dvacet pět šťastlivců, kterým pak na začátku příštího roku jejich přání splní a pozve je i na návštěvu radnice.

today5. 12. 2022 2

poslouchejte s aplikací

0%